Презентація фільму «War Mothers» в Довженка

24 жовтня 2017, в кінотеатрі імені Довженка для запорізького глядача показали фільм «War Mothers». Про жінок які втратили в цій війні близьких і рідних. Горе воно з будь-якого боку горе і втрата синів, батьків, братів, це велика втрата для кожної сім'ї. Фільм знятий австралійським режисером Стефаном Бугрин.

У серпні показ фільму з аншлагом пройшов в австралійському Сіднеї і Мельбурні. За словами Стефана, свою мету він досяг: після прем'єри він бачив на обличчях глядачів шок від побаченого на екрані, до нього з питаннями про війну в Україні підходили гості кінопоказу. Зібрані гроші Стефан перераховує на допомогу в зону АТО.

Героями фільму в нашому місті стали матері загиблих запорізьких військовослужбовців – бійця 55-ї бригади Євгена Сиротіна Світлана і солдата 93-й бригади Михайла Гончаренка Галина. Ще однією героїнею фільму австралійського режисера стала волонтер, нині військовослужбовець-контрактник Збройних сил України Юлія Матвієнко. Також участь у створенні фільму прийняв «кіборг» В'ячеслав Зайцев.