Презентація української воєнної екшн-драми «Черкаси»

4 березня у кінотеатрі ім. Довженка відбудеться презентація української воєнної екшн-драми «Черкаси», заснованої на реальних подіях весни 2014 року! 
 
Запрошуємо Вас переглянути довгоочікувану стрічку та поспілкуватися особисто зі творчою групою та акторами.
 
Початок презентації та прес-конференції: 17:30
Показ фільму "Черкаси": 18.00
Вартість квитка 50 грн.
 
«Черкаси» – український повнометражний художній фільм режисера Тимура Ященка. Однойменний мінний тральщик, заблокований російськими військами в бухті озера Донузлав під час анексії Криму, три тижні чинив опір ворогу і став єдиним з 9 українських кораблів, що не спустив державний прапор. 
 
Це перший повнометражний фільм про українські військово-морські сили в історії національного кінематографа. Він створювався у тісній співпраці та завдяки сприянню Воєнно-Морських Сил і Генерального Штабу Збройних Сил України. Силовими відомствами були надані справжні кораблі флоту та спеціальне військове обладнання, а для фільмування екшн-сцен залучалася бойова армійська авіація, військовослужбовці, в тому числі спецпризначенці («морські котики»). Деякі сцени знімались під час навчань ВМС України. Командир тральщика «Черкаси» Юрій Федаш консультував знімальну команду під час роботи над стрічкою. До акторського складу увійшли моряки, які під керівництвом Федаша тримали оборону на кораблі у 2014 році. 
 
Фільм виробництва MKK Film service (Україна) та Inter Media (Польща) створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ВМС ЗС України, краудфандингової платформи «Велика Ідея», Міжнародного фонду «Відродження», Львівської міської ради, Львівської обласної адміністрації, Черкаської обласної адміністрації.
 
Прем’єра фестивальної версії фільму «Черкаси» відбулася 16 липня 2019 року на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фестивальна історія воєнної драми продовжилась участю в основному конкурсі 35-то Варшавського міжнародного кінофестивалю, одного з 15 міжнародних кінофестивалів класу А, що проходив у жовтні 2019 року.